A ganoderma mellett egy másik hatékony gyógygomba a DXN termékcsaládban, a Cordyceps (kínai hernyógomba).

 

Kína és Tibet 3000 m tengerszint feletti régióinak hideg, havas és mocsaras területein tenyészik. Ismerete és használata Kínában 3000 évre tekint vissza.

A kínai hernyógombát, a hagyományos ázsiai orvoslásban már évezredek óta használják. 
Már a régi kínai orvosok is tudták, elősegíti a tüdő és a szív munkáját. Növeli az immunrendszer ellenálló képességét, fokozza a szexuális képességet és a termékenységet. Több sportoló is használta az elmúlt évtizedekben annak érdekében, hogy növelje természetes módon a teljesítményét. Leghíresebbek a kínai atlétanők. 1993-as Stuttgarti szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon a kínai sportolónők nagy meglepetésre három számban (1500 m, 3000 m és 10.000 m síkfutás) is elnyerték az arany érmet.

A gomba és a különböző eljárásokkal előállított micélium massza legfontosabb hatóanyagai a nagy- és kismolekulájú poliszacharidok (közülük legismertebb a kordicepssav). 
Vizsgálatok támasztják alá, hogy fogyasztása elősegítheti a szervezet oxigén felhasználását, felerősítheti a szervezet immunválaszait. Hozzájárulhat a vérzsír szint megfelelő szinten tartásához, a koleszterin- és triglicerid szint csökkentéséhez, végső soron a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. Antioxidáns hatású, részt vesz a szabadgyökök okozta káros oxidatív hatások ellensúlyozásában, így az öregedési folyamatok gátlásában, elősegítheti egyes baktériumok és gombák szaporodásának, fejlődésének gátlását. 

Afrodiziákumként, vagy a férfierő megőrzésére is használják.
New York Times egyik cikkében olvasható volt, hogy egy New York-ban élő kínai származású ember boltjában szinte sorban állnak ezrével a vásárlók a cordyceps gomba termékért, mivel nagyon jó hatása van.
 

Nagyon népszerű a teljesítménynövelő és gyulladáscsökkentő hatása miatt. A sportolók körében, az egyik legkeresettebb táplálékkiegészítő, mondhatjuk – egy igazi kincs.

 

Miért használják a sportolók a Cordyceps-et?

A nagyobb energiaszint, vitalitás és állóképesség elérése érdekében. Kínában egy edző bevallotta, hogy az atlétikai válogatott rekordokat döntögető futóit Cordyceps-el etette, a sportolók igen nagy becsben tartják. A kutatások pedig alátámasztották hatásosságát, továbbá a szív-és érrendszerre valamint az immunrendszerre kifejtett járulékos hatásaira is fényt derítettek.
Javítja a test energiaszintjét és állóképességét:
– a sejtmitokondriumokban növeli az energiatermelést
– növeli a tüdő oxigénfelvevő kapacitását
– növeli a glükóz termelő enzimek mennyiségét a májban, ami az izmok számára nagyobb mennyiségű elérhető glükózt biztosít ezáltal.

A DXN Cordyceps tulajdonságai:

 • növeli a szervezet ellenálló képességét a méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású.
 • aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat
 • gyulladás gátló hatású, nem gyengébb, mint a nem szteroid hormonok (pl. hydrocortison)
 • szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben
 • csökkenti az immunrendszer túltengését, genetikai szinten kijavítja annak zavarait olyan autoimmun betegségek esetén, mint a szklerodermia, a vörös bőrfarkas, reumatoid ízületi gyulladások és a reuma, az immunokompetens szervek működésének normalizálásával
 • nagy adaptogén képességgel rendelkezik – mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)
 • serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápia mellékhatását
 • szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését
 • javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben
 • csökkenti a lipidszintet a vérben
 • szabályozza a trombocita számot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat
 • szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben
 • kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját
 • fiatalító hatású.
A Cordyceps erős immunrendszer erősítő hatással is bír, mivel növeli a vértestek termelődését a csontvelőben. Megnöveli az úgynevezett poliszacharidok szintjét, melyek különösen fontosak az immunrendszer javulása szempontjából.
A Cordyceps a makrofágok működését is javítja, melyek felfalják a káros mikrobákat és rákos sejteket. 
Kutatások azt mutatták, hogy javítja a vese működését és erősíti az immunrendszert a vese transzplantáción átesett betegek esetében azzal, hogy a fertőzéseket gátoló T-sejtek szintjét visszaállítja. Ugyancsak hasznos lehet a máj egészségének szempontjából és a hepatitis elleni védekezésben is segíthet.
Mivel erős antioxidánsokat tartalmaz, a Cordyceps javíthatja a szív-és érrendszer működését és elősegítheti az oxigén és a tápanyagok szállítását, valamint az izmok működése során keletkező felesleges anyagok eltávolítását.
A szívverést is stabilizálja, minimalizálva ezzel az aritmiás hibákat. Ezen felül javítja a vérkeringést és kiegyenlíti a vérnyomást is.
Csökkenti a rossz koleszterin (LDL) és növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét – egy kutatás során közel 17%-os csökkenést dokumentáltak!
 
A Cordyceps növeli a vitalitást a vörösvértestek enzimaktivitásának növelésén és a tüdő egészségének és kapacitásának növelésén keresztül. Ráadásul a jelek szerint megnöveli testünk tűrőképességét a stresszel szemben és segíti testünk legerősebb antioxidánsának, a SOD-nak (szuperoxid dizmutáz enzim) a működését.

Hogyan juthatok hozzá ezekhez a termékekhez?

Fogyasztói áron azonnal megvásárolhatod a linkre kattintva.

Nézd meg a megrendelési információkat, a szállítási és fizetési feltételeket.

Vásárold meg törzsvásárlói áron, egyszeri regisztrációval.
Válaszd a számodra legkedvezőbb regisztrációs formát.

Dormán György

Élvezd Te is a DXN tagság előnyeit, csapatunk tagjaként! 
Itt tudod megtenni az első lépést:

Vannak kérdéseid? Keress meg bátran az elérhetőségeimen!